Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

perjantai 14. elokuuta 2015

Mitä jos me otettaisiin ikääntyminen käyttöön?

Juuri niin. Mitä jos meillä käytettäisiin ikääntymistä? Hevonen ei pääsisikään viiden kuukauden päästä syntymästään laatuarvosteluihin, vaan saisi odottaa pidempään. Hevosten kisaus porrastettuja kisaavien osalta ei olisi niin nopeaa, ja hevoset olisi pakko tappaa joskus.

Meillä hevoset kilpailevat pääasiassa porrastetuissa, jossa hevoset eiät voi kisata kaikilla tasoilla ennen ikääntymistään. Porrastetuissa hevosen tulee olla vähintään 8v kisatakseen ysi- ja kymppitasoa, ja tästä (?) porrastettuihin vaadittavasta ikääntymisestä johtuen VRL:n alaisten laatuarvostelujen alaikäraja osallistuville hevosille on 8 vuotta.

Nykyään meillä on nopeutetut ikäntymiset käytännön syistä, hevosen voi heittää kuoppaan kun siltä tuntuu, eikä ikääntymisestä tarvitse välittää. Tamma saada saattaa kolme varsaa kolmeen viikkoon, ja saada varsoja vielä kymmenenkin vuoden päästä syntmstään.

Nyt käyntiin lähtee kokeilukuu, jossa hevosille määritellään syntymäpäivät VHKR-ikäntymisen mukaan. Tämä koskee kahtakymmentä seuraavaa hevostamme, ja tekisi mieli ottaa se kokonaan käyttöömme - noin kymmenen ensimmäistä hevostamme noudatti tätä ikääntymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti