Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 14. luukku - villeissä kisaaminen

Moni kasvattaja haluaa saada kasvattinsa kisaamaan alaisia kilpailuja. Lähes kaikki kisaamista haluavat kasvattajat tekevät niin, villeissä kilpaileminen on vain muuta toimintaa sivuilla, kuten vaikka päiväkirjankin kirjoittaminen. Itse en vaadi kasvateilta juuri kisausta, joten en välttämättä ole oikea henkilö puhumaan tästä. 

Nyt kuitenkin pääasiaan eli niihin kisoihin. Omista hevosista villejä kisaavat vain omalla ratsastukoulullani elävät, mutta niillä sitten osallistutaan kaikkiin kissanristiäisiin mitä löytyy. Harvat muutenkaan kilpailevat villeissä, ainakaan ht.netissä pyörivästä porukasta. 

Kilpailujen kanssa on usein kaksi ääripäätä - vain alaisissa kilpailevat sekä ne, jotka eivät ole edes kuulleet veeärällästä. Itse kuulun ääripäiden väliin, kisaan villeissä, veeärällän alaisissa sekä aina välillä myös PLJ:n ja VMRJ:n alaisissa. Ennen alaisista pääasiassa olivat tavalliset kilpailut, mutta nykyään pääroolissa ovat porrastetut. 

Villejä kilpailuja ei kannata kyylätä vainVPA:n kalenterista, siellä näkyy vain murto-osa kisoista. Parhaiten kilpailuja löytää klikkailemalla eri talleilla, vaikka vieraskirjojen välityksellä. Myös oma vieraskirjallinen talli nopeuttaa kisojen löytämistä, ja omien kilpailujen mainostus auttaa siihen, että sivuillesi löytävät enemmän kisanjärjestäjiä. 

Eniten pidän villejä kilapiluja, joissa luokat ovat rajattomia - sitä enemmän ratsukoita, sen paremmat kisat ja tunnetummaksi nouseva talli. Rajattomissa ärsyttävintä on koota osallistujalistoja, ne ovat usein turhan suuria, mutta paras olla valittamatta, kun talli saa kilpailuista julkisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti