Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 9.luukku - virtuaalihevosen persoona

Anteeksi, että luukku on taas päivän myöhässä...

Hevostalli.netissä on taas ollut keskustelua siitä, miten harrastajat hankkivat niin paljon hevosia, vaikka kaikista ei tulekaan pesoonia. Aloittaja on rinnastanut persoonan teksteihin aloituksesta päätellen. No, perus anonyymialoitus, mutta ihan kiinostava aihekin, vaikka en itse olekaan topikin alottajan kanssa samaa mieltä.

Topa saikin monia vastaksia, joiden kanssa olin samaa mieltä. Marsupieni sanoi fiksusti, että jokaisella on omat tavoittensa, ja antoi hyvän esimerkinkin.

Oma mielipiteeni on sama, kuin monilla muilla harrastajilla; kauheat tekstimäärät eivät tee hevosesta persoonaa. Hevonen saattaa olla persoona, vaikka sillä ei olisi sivuillaan mitään muuta kuin pelkkä sukutaulu ja nimi. Ja kun hevosella on kuvat, on se jo persoona, ja luonteen kirjoitan lähes poikkeuksetta kuvien hankinnan jälkeen.

Herää kysymys, tarvitseeko hevosen olla persoona? Moni hevonen toimii mulla ainakin pelkässä jalostuskäytössä, eikä tee elämänsä aikana mitään muuta. Kaikki hevoset eivät ole suuria, mieleenpainuvia persoonia. Omat persoonalliset hevoset ovat olleet persoonia alusta saakka, niistä ei persoonaa tehdä. Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti