Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 8. luukku - suntuubitallit

En ymmärrä miksi suntuubi on niin syntistä. Siellä on hienojakin talleja, pikkulasten ensitallit ovat vähentymään päin. Hyvin moni näkemäni suntuubitalli omistaa hienon ulkoasun, tekstit ovat kieliopin mukana kirjoitettu eikä fonttikaan ole comic sans. 

Suntuubissa on toki myös laatiksia varten kisaavia, "realistisesti" (=yleisten mieltymysten mukaan) harrastavia talleja, mutta suuri osa on hieman puskaisia ratsastuskouluja. Monet niistä ovat muistamisen arvoisia, niistä saattaa löytää kivojakin hevosia sekä paljon villejä kilpailuja. 

Itsellänikin on on suntuubitalli. Kyllä, ihan oikeasti. Se on käytössä silloin, kun haluan harrastella rennosti, kirjoitella tarnoita ja lukea hoitajien stooreja. Siellä on monta tallikauppaa, hoitajille tasojärjestelmä sekä kaiken huipuksi hevoten sivuilla hoito- ja ruokintaohjeet ja liikutuskalenteri. Tosin talli on taolla, mutta kys. talli toimiikin inspiraation nostajana silloin kun se on hukassa.

Suntuubissa ei ole aina hienoja talleja, ja nyt hetken googleteltuani löytyi riemunkirjavia, comic sans-talleja useampi. Kaikilla talleilla eivät copyt olleet kunnossa, mutta suurimalla osalla ne löytyivät edes jostakin. Ja monilla talleilla hevosten myyntiehdot ovat todella mielenkiintoisia... Esimerkiksi se, että kuvat saattavat olla paikasta johon tarvitsee luvat tai kuvan copyjä ei ole missään, mutta silti kuvaa ei saa vaihtaa, vaikka mitä tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti