Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 7. luukku - hevosten sukupuolijakauma

Vähän tyhmä aihe, mutta siitä välittämättä. Itse olen aina pitänyt enemmän virtuaalimaailmassa oreista - niille on helpompi hankkia jälkeläisiä, niiden kanssa ei tarvitse miettiä kasvattamisen kiemuroista ja niille löytää kuvat monta kertaa paremmin. 

Orit ovat irl minulle tuntemattomia, ratsastuskouluilla koko ikäni käyneenä läheisin tuttavuuteni oreihin oli pv-ruuna, joka oli ruunattu vasta 15-vuotiaana, jos ei oteta mukaan näyttelyissä tavattuja oreja. Orit ovat olleet aina se myyttinen hahmo, joihin on viehtynyt niiden tuntemattomuuden vuoksi. Orit ovat usein myös tammoja rajumpia, ja ehkähirviöluonteiden kirjoittaminen on auttanut asiaa.

Kuitenkin kaksi kolmesta virtuaalihevosestani on tammoja, jollei suomenhevosia oteta lukuun. Tammoja on vain kerääntynyt, ja onhan se hyväkin asia, jos meinaa hevosia kasvattaa. Lähes kaikki kasvatit (okein, vain n. 10, talli on uusi) päätallillani ovat tammoja - oreja saan nopeasti laskien 3 kappaletta (mukana vain sivulliset hevoset). Mikäköhän on johtanut tammojen hamstraamiseen, tai siihen että niitä on kertynyt niin paljon enemmän kuin oreja?

Nyt vähän statistiikkaa kehiin. Päätallillani on 24 tammaa, mutta vain 14 oria. Koska haluan toki orejakin, on nyt lähipäivinä saapumassa meidän talliimme kuusi upeaa Alegrelaista, ja toivottavasti valmiiden tuontienkin joukosta löytyy sopivia oreja talliin.

Ruunia en omistan vain omalla sivuprojektillani - suntuubissa olevalla harrastetallilla, jossa asioista ei tarvitse nipottaa, vaikka ei olisikaan niin realistista. Siellä on pari ruunaa, mutta en muista, onko yksikään rekisterissä. Muille talleille ruunia ei tule, se on selvä.

Onko muiden hevosissa yhtä selkeitä sukupuolijakaumia? Tarkoituksella vai onko niin vain käynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti