Miivin höpöttelyä virtuaalimaailmasta. Lyhyitä juttuja, joskus jotain kisoja tai vapaasti kopioitavaa sun muuta turhaa. Joskus riittää inspis tehdä jotain fiksumpaakin blogiin, mutta yleensä täysin turhia juttuja, joilla ei ole muuta arvoa kuin osoittaa kirjoittajan kyvyttömyys järkevän tekstin tuottamiseen.

torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 18. luukku - järjettömiä ja ärsyttäviä myyntiehtoja

Ei tullut luukkua vapaastikopioitavien kuvien kera, ei. Nyt tein salapoliisityötä, tai no... hmm... viekkuilin tallilta toiselle. En mainitse tallien nimiä, ja olen osaa myyntisäännöistä muokannut ja yleistänyt, ettei tallia tunnistettaisi. Ja kaikki, jotka nyt jo ottavat nokkiinsa, muistakaa tämän olevan ain oma mielipiteeni. Ja monet säännöistä löytyvät juurikin suntuubi/muilta puskatalleilta.

Hevosen kuvia ei saa vaihtaa. Jos kuviin tarvitsee luvan, se pitää kysyä 
Yksi kaikista ärsyttävimmistä myyntiehdoista ikinä. Varsinkin tuo ensimmäinen, mutta toinen ihmetyttää; kaikkien kielitaito ei riitä lupien kysymiseen. Kuvien vaihtamista ei onneksi kielletä muualla kuin suntuubitalleilla, jotka ovat enemmän puskassa. Jos haluaa tähdätä hevosella pitkälle, ei hyödy laatiksissa epäselvistä kuvista, joissa poseeraa selvä ruuna, vaikka hevonen olisikin ori, ja rakennekin on kuin aasilla, jos edes oikea rotu on sattunut kohdalle.

Laita ostotarjouksen perään: Hevonen saisi meiltä hyvän kodin.
Kaiken maailman lauseet ostotarjouksien perässä. Argh. Ensin kirjoittaa hevoselle tarjouksen, ja sitten alkaa sopertamaan perään lausetta, joka ei välttämättä liity mitenkään hevosen ostamiseen. Usein lause on blodattuna kirjoitetun tapaista, mutta lauseet, jotka ovat mm. Papukaijat sanoivat, että hevonen on ihana (ööh, mikä esimerkki) eivät ole hyviä myydessä hevosta, ne saavat ainakin minut kiroamaan ja mahdollisesti perumaan koko hevosen ostamisen.

Luonne ei saa muuttua, vaikka sen kirjoittaisi uudelleen.
Taas yksi sääntö, joka saa minut kiroamaan. Varsinkin, kun hevonen on herranterttu ja kuvissa on riehuva ori, ja kuvaa ei tietenkään saa vaihtaa. Myös epärealistiset luonteet pistävät kiroamaan, kuten vaikka se, kun huipputason esteratsu kieltää aina kisoissa. Silloin kannattaa tehdä hienovaraisia muutoksia - mainita kieltäminen, mutta muodossa "Ennen Hepo oli kova kieltämään esteillä varsinkin kilpailutilanteissa, mutta nyt sen saatua rutiinia hypyt sujuvat jo paljon paremmin".

Hevosen kuolemasta on ilmoitettava.
Taas yksi järjetön ehto. Vihaan näitä "ilmoita kasvattajalle tästä tosta ja tosta". Hevosen kuolema kuuluu hevosen elämään, ja varmasti jokainen hevonen kuolee jossain vaiheessa, jollei omistaja lopeta ennen hevosen kuolemaa. Kuolemasta ilmoittamisen ymmärrän vain silloin, kun hevonen saa siinä uudet sivut vaikkapa ilmaispalvelimelle, ja vanhat sivut poistuvat netistä. Muulloin ehto on ärsyttävä, ikinä tuon ei pitäisi olla pakollista, vaan pakollista vain edellä mainitussa tilanteessa.

Kasvatin kuoltua sille on tehtävä muistosivut ilmaispalvelimelle.
Ymmärrettävä myyntiehto, tämä on listalla vain oman mielipiteeni takia - olen melkein kaikkia ilmaispalvelimia vastaan. Enää ei ole hyvää palvelinta tehdä html-sivuja, joten sivut joutuu tekemään uudetsaan, ja olen siinä liian laiska. En itse vaadi tätä kasvateiltani, mutta suunitelmissa on lisätä myyntiehto, jossa sivut tulee tallentaa WebArchiveen. Siellä ne pysyvät paremmassa tallessa kuin esimerkiksi websissä, joka on nykyään aikamoinen kamaluus, vaikka en itse ole sitä käyttänyt.

Sivuja tulee päivittää parin kuukauden välein.
Järkevää, tai sitten ei. Omat hevoseni saattavat seistä puoli vuotta tai jopa vuoden ilman päivitettyjä sivuja, ja sitten kun tekstiä ja kisoja tulee, tulevat ne lähes kaikki kerralla. Se ei mielestäni ole paha, kunhan luvattu aktiivisuus tehdään parin vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti